سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه مصرف غیرمجاز برق توسط استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال از عوامل افزایش مصرف برق در کشور است، گفت: بیش از ۳۰۰ مگاوات برق غیرمجاز توسط استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال مصرف میشود.
به نقل از جام جم آنلاین مصطفی رجبی مشهدی روز جمعه در گفتگو با ایرنا افزود: بالا رفتن نرخ بیت کوین که یک زمان هشت هزار دلار بود و اکنون به بیش از ۳۰ هزار دلار رسیده سبب افزایش تعداد استخراج کنندگان شده است.
وی افزود: ارزانی نرخ برق در کشورمان نیز عامل دیگری در افزایش علاقمندان به استخراج رمز ارزها شده است.
معاون برنامه ریزی اقتصادی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران گفت: برخی ادعا می کنند حدود ۵۰۰ مگاوات برق توسط استخراج کنندگان ارزهای مجازی به صورت غیرمجاز مصرف می شود که البته میزان صحیحتر رقم بیش از ۳۰۰ مگاوات است. رجبی مشهدی این موضوع را یکی از عوامل افزایش مصرف برق این روزهای کشور برشمرد.
سخنگوی صنعت برق از تلاش برای برخورد با این مصرف کنندگان غیر مجاز برق خبر داد و گفت: در صورت شناسایی، این افراد به مقام های قضایی معرفی می شوند.
وی خاطرنشانکرد: سیاست وزارت نیرو، حمایت از تشکیل مزارع استخراج رمز ارزها در کشور و سایر مراکز استخراجی است که به صورت قانونی فعالیت میکنند.
معاون برنامه ریزی اقتصادی شرکت توانیر ادامه داد: با آن دسته از مراکز استخراج که به صورت غیرمجاز از برق با تعرفهای به غیر از تعرفه مربوطه استفاده میکنند، بهشدت برخورد خواهد شد.
رجبی مشهدی توضیح داد: در صورت شناسایی مراکز غیرقانونی استخراج رمز ارزها، جریان برق آنها قطع و علاوه بر معرفی افراد خاطی به مراجع قضایی، هزینه برق مصرفی و خسارتهای وارده به شبکه برق نیز از متخلفان دریافت میشود.
سخنگوی صنعت برق گفت: تاکنون ۲۴ مرکز استخراج رمز ارز با ظرفیت بیش از ۳۱۰ مگاوات مجوز فعالیت گرفتهاند.
وی افزود: تاکنون هزار و ۶۲۰ مرکز غیرمجاز با ظرفیت نزدیک به ۲۵۰ مگاوات شناسایی شدهاند که از این میان بیش از ۵۰۰ مرکز (۳۰ درصد) به کمک گزارش عاملان شناسایی، کشف شده است.
رجبیمشهدی خاطرنشانکرد: عاملان شناسایی مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارزها، تا سقف ۱۰ میلیون تومان مشمول دریافت پاداش خواهند بود.
پیشتر «سعید زرندی» معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلامکرده بود: فرصت یک ماهه برای خوداظهاری دستگاههای استخراج رمز ارز که از پنجم دیماه داده شده قابل تمدید نیست.