فناوری و تجارت, ویدئوها

بیت کوین چیست و چگونه می‌توانیم بهترین سرمایه گذاری را در این صنعت داشته باشیم؟

#ایرسا #بیت_کویین #ماینر #استخراج_بیت_کویین #ارز_دیجیتال برای اطلاع از آخرین قیمت ماینر ها به سایتwww.irsabtc.ir مراجعه کنید

بلاکچین و بیت کوین

آنالیز سیستم ها

   آیا شما یک تلفن همراه دارید؟  حدس می زنم بله، همانطور که اکثر مردم در حال حاضر حداقل یکی دارند.حال شما چقدر در مورد پروتکل های مختلف ارتباط بی سیم که برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده می شود اطلاع دارید؟ در مورد امواج الکترومغناطیسی که پایه و اساس ارتباطات تلفن همراه هستند چه؟ خوب، بسیاری از ما در مورد این جزئیات نگران نیستیم زیرا لازم نیست آنها را بدانیم تا بتوانیم از یک تلفن همراه استفاده کنیم و اکثر ما نیز وقت کافی برای یادگیری آنها نداریم. ما بصورت ذهنی تلفن همراه را به بخش هایی که باید بدانیم بخش هایی که می توان نادیده گرفت دسته بندی می کنیم.

   این دیدگاه به فناوری محدود به تلفن همراه نیست. هر وقت از تلویزیون, کامپیوتر , ماشین لباس شویی و غیره استفاده می کنیم این تقسیم بندی را انجام می‌دهیم. البته این بخش بندی های ذهنی مستقل هستند زیرا آنچه اهمیت دارد و آنچه ندارد به ذهنیت , علایق شخصی و تجارب و خود فناوری مورد نظر بستگی دارد. در نتیجه بخش بندی ذهنی من از موبایل ممکن است با شما فرق داشته باشد .این منجر به مشکلاتی در ارتباطات می شود. زمانی که من آنچه راجب یک گوشی خاص به شما می دانم را به شما توضیح می دهد. بنابرین یکسان سازی شکل تقسیم بندی در هنگام یاد دادن فناوری یک اصل کلیدی است . در ادامه توضیح می دهیم که چگونه یک سیستم را بخش بندی کنیم و پایه ای برای آموزش بلاکچین خواهد شد.

 لایه های یک سیستم نرم افزاری  الف)کاربرد در برابر پیاده سازی   ب)جنبه های عملکردی در برابر غیر عملکردی

در نظر گرفتن همزمان دو لایه

   شناسایی جنبه های کاربردی و غیرکاربردی و نیز جداسازی کاربرد و لایه پیاده سازی می تواند بطور همزمان انجام شود، که منجر به یک جدول دو بعدی می شود.

   جنبه های عملکردی لایه کاربردی، واضح ترین عناصر سیستم هستند، زیرا آنها به نیازهای آشکار کاربران پاسخ می دهند. این عناصر معمولا عناصری هستند کاربران زودتر آنها را یاد می گیرند. از سوی دیگر، جنبه های غیر عملکردی لایه پیاده سازی به ندرت به عنوان عناصر اصلی سیستم دیده می شوند و زیاد در نظر گرفته نمی شوند.

یکپارچگی

   یکپارچگی یک ویژگی غیر عملکردی مهم در هر سیستم نرم افزاری است و دارای سه جنبه ی اصلی است:

– یکپارچگی داده : داده های استفاده شده و ذخیره شده در سیستم کامل , صحیح و بدون تناقض هستند.

– یکپارچگی رفتاری : سیستم به همان صورت ک انتظار می رود رفتار می کند و عاری از خطا های منطقی است.

– امنیت : سیستم می تواند دسترسی به داده ها و عملکرد هایش را برای کاربران خاص محدود کند.

   اکثر ما ممکن است یکپارچگی سیستم های نرم افزاری را زیاد در نظر نگیریم، زیرا اغلب اوقات خوشبختانه با سیستم هایی که تمامیتشان را حفظ می کنند، تعامل می کنیم. این این دلیل است که برنامه نویسان و مهندسان نرم افزار زمان و زحمت زیادی را صرف  توسعه سیستم های یکپارچه کرده اند. در نتیجه، ما ممکن است قدر زحماتشان را ندانیم و متوجه آن نشویم. اما احساسات ما ممکن است در اولین تعامل با یک سیستم که نتواند این نیازمندی را براورده کند تغییر کند . مثل زمانی که با از دست رفتن داده ها، رفتار غلط نرم افزار و یا دسترسی افراد غیر مجاز به داده هایتان مواجه می شود. این موارد زمانی اتفاق می افتد که تلفن همراه، رایانه ، نرم افزار ایمیل، پردازشگر زبان یا ماشین حساب صفحه گسترده شما باعث خشم شما می شود و آداب خوب خود را فراموش کنید! در این موارد، ما متوجه می شویم که یکپارچگی نرم افزار یک ویژگی بسیار ارزشمند است. از این رو نباید تعجب برانگیز باشد که متخصصان نرم افزار وقت زیادی را  روی این جنبه ی به ظاهر کوچک از لایه ی پیاده سازی صرف می کنند.

معماری نرم افزار و ارتباط آن با بلاکچین

   این گام نه تنها تصویری که بلاکچین در آن واقع شده است، بلکه  مکان آن را در این تصویر بزرگتر نشان می دهد. برای این کار،  در این مرحله مفهوم معماری نرم افزار معرفی می شود و ارتباط آن با مفهوم جداسازی سیستم به لایه ها و جنبه توضیح داده می شود. به منظور کمک به تشخیص مکان بلاکچین در تصویر بزرگ، این گام رابطه ی بین آن و معماری نرم افزار را برجسته می کند. در نهایت، این مرحله هدف اصلی بلاکچین را در یک جمله خلاصه می کند. درک هدف آن یک بخش اساسی از درک بلاکچین و بخش های آتی می باشد. آیا تا به حال یک ماشین خریداری کرده اید؟ اکثر ما ماشین داریم. حتی اگر هرگز یک ماشین خریداری نکرده باشید، احتمالا می دانید که اتومبیل ها دارای انواع موتورهای مختلف (مانند دیزلی، بنزینی یا موتور الکتریکی) هستند این یک نمونه از فرایند مدولاسیون است، که نتیجه تعمیم ایده ی لایه بندی به اتومبیل است. داشتن انتخاب میان موتورهای مختلف هنگام خرید یک ماشین می تواند منجر به تفاوت های شگفت انگیز در وسیله نقلیه شود. دو خودرویی که از بیرون یکسان هستند، می توانند از نظر قدرت موتورهایشان متفاوت باشند و از این رو عملکرد رانندگی بسیار متفاوتی دارند. علاوه بر این، انتخاب موتور بر سایر ویژگی های خودرو تاثیر می گذارد، مثل قیمت ، هزینه های عملیاتی ، نوع مصرف سوخت، سیستم اگزوز و ابعاد ترمز. با در نظر گرفتن این موضوع، درک نقش بلاکچین در تصویر بزرگ بسیار ساده تر خواهد بود. بیایید ایده ی لایه بندی را به یک سیستم تراکنش اعمال کنیم.

   راه های زیادی برای پیاده سازی  سیستم های نرم افزاری وجود دارد. با این حال، یکی از تصمیمات اساسی در هنگام پیاده سازی سیستم مربوط به معماری آن است، نحوه ی سازماندهی اجزا و ارتباط آنها با یکدیگر.

دو رویکرد اصلی معماری سیستم های نرم افزاری رویکرد های متمرکز و توزیع شده اند.

   در سیستم های نرم افزاری متمرکز، اجزاء در اطراف یک بخش مرکزی قرار گرفته و با آن مرتبط می شوند. در مقابل، اجزای سیستم های توزیع شده، یک شبکه از اجزای متصل را تشکیل می دهندبدون آنکه یک عنصر مرکزی برای هماهنگی با کنترل داشته باشند.

مهمترین مزایای این سیستم ها عبارتند از :

– توان محاسباتی بیشتر

– کاهش هزینه

– قابلیت اطمینان بیشتر

– توانایی رشد بصورت طبیعی

   توان محاسباتی یک سیستم توزیع شده نتیجه ی ترکیب توان محاسباتی همه ی سیستم های متصل است . بنابرین سیستم های توزیع شده دارای توان بیشتری از هر سیستم منفرد هستند . این نکته حتی در مقایسه ی سیستم های کم-توان متصل در برابر ابر-رایانه های منفرد اثبات شده است.

   هزینه ی کامپیوترهای امروزی، حافظه، فضای دیسک و تجهیزات شبکه در طول 20 سال گذشته به طور چشمگیری کاهش یافته است. از آنجا که سیستم های توزیع شده از مجموعه ای از رایانه ها تشکیل شده اند، هزینه های اولیه سیستم های توزیع شده بالاتر از هزینه های اولیه رایانه های منفرد است. با این حال، هزینه های تولید، نگهداری و مدیریت یک ابر-کامپیوتر بسیار بالاتر از هزینه های تولید، نگهداری و مدیریت یک سیستم توزیع شده است. این موضوع جایی بیشتر به چشم می آید که جایگزینی سیستم های یک سیستم توزیع شده می تواند بدون تغییر عملکرد سیستم انجام شود.

   افزایش قابلیت اطمینان یک سیستم توزیع شده بر اساس این واقعیت است که تمام شبکه می تواند حتی زمانی که سیستم های منفرد خراب می شوند به کار خود ادامه دهد. یک سیستم توزیع شده  نقطه شکست منفرد ندارد. اگر یک عنصر نتواند به کار ادامه دهد، عناصر باقیمانده میتوانند بیش از پیش مورد استفاده قرار گیرند. از این رو، یک ابر-رایانه به طور معمول دارای قابلیت اطمینان پایین تری از یک سیستم توزیع شده است.

   قدرت محاسباتی یک سیستم توزیع شده حاصل جمع توان اجزای آن است. با اتصال کامپیوترهای اضافی به سیستم می توان قدرت محاسباتی کل سیستم را افزایش داد. در نتیجه، قدرت محاسباتی کل سیستم را می توان افزایش داد. موضوع به تقاضای قدرت محاسباتی بیشتر بسیاری از سازمان ها پاسخ می دهد. رشد افزایشی سیستم های توزیع شده در مقایسه با رشد قدرت محاسباتی رایانه های شخصی بهتر است. رایانه های منفرد تا زمانی که توسط یک سیستم قویتر جایگزین شوند توان یکسانی را فراهم می کنند . این امر منجر به رشد غیر منسجم قدرت محاسباتی می شود که به ندرتبرای مصرف کنندگان مطلوب است.

معایب این سیستم ها عبارتند از :

– سربار برای هماهنگی و ارتباطات سیستم ها

-وابستگی به شبکه

-موارد امنیتی

   سیستم های توزیع شده نهادهای مرکزی ندارند که اعضا را هماهنگ کنند. از این رو هماهنگی باید توسط اعضای سیستم انجام شود. هماهنگی کار در میان همکاران در یک سیستم توزیع شده چالش برانگیز است و هزینه و محاسباتی دارد که بر عمل محاسباتی اصلی صرف نمی شود و از این رو، سربار محسوب می شود.

    ارتباطات در یک شبکه به معنی ارسال و به اشتراک گذاری داده هایی است که برای کار محاسباتی مورد نظر حیاتی هستند. با این حال، ارسال اطلاعات از طریق یک شبکه، نگرانی های امنیتی را ایجاد می کند زیرا  نهادهای غیرقابل اعتماد می توانند شبکه را برای سو استفاده از اطلاعات مورد استفاده قرار دهند . از این رو، هر سیستم توزیع شده باید موارد امنیتی را مورد توجه قرار دهد.هرچه محدودیت دسترسی به شبکه ای که گره های توزیع شده در آن ارتباط دارند کمتر باشد، موارد امنیتی بیشتری برای آن سیستم وجود خواهد داشت.

سیستم های توزیع شده ی همتا به همتا (peer-to-peer )

   این شبکه ها نوع خاصی از سیستم های توزیع شده هستند . آنها شامل کامپیوتر های منفرد (گره) هایی هستند که دارای منابع محاسباتی خودشان هستند (مانند توانایی پردازش , حافظه , پهنای باند داده و شبکه و غیره) که این منابع  بدون داشتن نقطه ی مرکزی برای ارتباطات  بطور مستقیم در دسترس همه ی اعضای شبکه قرار می گیرند. گره های شبکه از نظر نقش و دسترسی ها یکسانند و همه ی آنها هم ارائه دهنده و هم مصرف کننده ی منابع هستند.

   این نوع سیستم ها دارای کاربرد های جالبی مانند اشتراک فایل , توزیع محتوا و محافظت امنیتی هستند . بیشتر این اپلیکیشن ها از یک ایده ی ساده ولی قدرتمند بهره می برند : تبدیل رایانه های کاربران به گره های تشکیل دهنده ی سیستم توزیع شده . در نتیجه هرچه تعداد بیشتری استفاده کننده از نرم افزار داشته باشیم سیستم قویتر می شود. این ایده و چالش های آن در بخش های بعدی مورد بررسی قرار می گیرند.

   اگر فقط یک جز مانند یک دگمه ی خاموش کردم که می تواند تمام سیستم را پایین بیاورد وجود داشته باشد, آن سیستم توزیع شده نیست.

هدف بلاکچین

   هنگام طراحی یک سیستم نرم افزاری، می توانید سبک معماری مورد استفاده را انتخاب کنید، مثل انتخاب یک موتور برای ماشین. انتخاب معماری می تواند مستقل از جنبه های عملکردی لایه کاربرد انجام شود. در نتیجه، می توان سیستم های توزیع شده و یا متمرکز با قابلیت های یکسان در لایه کاربرد ایجاد کرد. معماری فقط یک نهایت برای اجرای یک سیستم است.

   هر دو مفهوم معماری دارای مزایا و معایب خاص خود و روش خاص خود برای انجام کارها هستند. انتخاب یک معماری خاص دارای پیامدهایی از نظر چگونگی دستیابی به جنبه های عملکردی و غیرعملکردی یک سیستم می باشد. به طور خاص، هر دو معماری روش های بسیار متفاوتی برای اطمینان از یکپارچگی سیستم دارند. و این جا جایی است که بلاکچین وارد صحنه می شود. بلاکچین یک ابزار برای دستیابی به یکپارچگی در سیستم های نرم افزاری توزیع شده است. از این رو، می توان آن را  ابزاری برای دستیابی به جنبه های غیر عملکردی لایه پیاده سازی در نظر گرفت. هدف بلاکچین , دستیابی و نگهداری یکپارچگی در سیستم های توزیع شده است.

   دستیابی به یکپارچگی در یک سیستم توزیع شده کاری فنی است و ممکن است کمی خسته کننده بنظر برسد. با این حال، سوالی که این دستاورد را برای بسیاری از افراد هیجان انگیز می کند بستگی به عملکرد سیستم توزیع شده و سیستم مرکزی که سیستم  مورد نظر جایگزین آن می شود دارد. در گام بعدی توضیح می دهیم که چگونه سیستم های p2p  دنیای ما را تغییر داده اند و  چرا بلاکچین به عنوان یک ابزار برای دستیابی به یکپارچگی در سیستم های نرم افزاری توزیع شده، پتانسیل تغییر جهان را دارد.

    آیا می توانید آخرین دفعه ای که برای خود یک سی دی  از یک فروشگاه موسیقی یا هر فروشگاهی خریداری کرده ای به یاد بیاورید؟ اکثر مردم مدت هاست دیگر دیسک خریداری نمیکنند، زیرا صنعت موسیقی تغییرات چشمگیری داشته است. امروزه افراد آهنگ های شخصی را از پورتال های موسیقی دانلود می کنند، فایل های MP3 را در میان دوستان به اشتراک می گذارند، یا به جای خرید سی دی ازاستریم های موسیقی در دستگاه های تلفن همراه خود استفاده می کنند. این تغییر با ظهور یک قطعه نرم افزاری که به مردم امکان داد تا فایل های موسیقی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند ایجاد شد. اما چه ویژگی در مورد این نرم افزار بسیار ویژه بود؟ بقول یکی از مخترعین آن :

  در مورد این سیستم، چیزی که آن را جالب می کند این است که شما در حال تعامل با همتایان دیگر هستید، شما در حال تبادل اطلاعات با یک شخص که در همان خیابان زندگی می کند هستید.

   آنچه فنینگ و همکارانش اختراع کردند یک سرویس peer-to-peer برای اشتراک موسیقی بود. در اواخر دهه ی 90 این نرم افزار عصری جدید برای مدل کسب و کار موسیقی رقم زد . در این گام به توضیح روی کار آمدن سرویس Napster , کاهش فروش CD و تغییرات عظیم صنعت موسیقی که مرتبط با بلاک چین است می پردازیم.

    مورد نپستر به ما یاد می دهد که سیستم های P2P پتانسیل فرم دهی مجدد به یک صنعت کامل را با یک ایده ی ساده دارند : جایگزینی واسط با تعاملات همتا-به-همتا . در زمینه ی صنعت موسیقی , استودیو های سنتی که به عنوان واسط بین هنرمندان و مخاطبان وجود داشتند توسط سیستم های اشتراک فایل P2P جایگزین شدند . ویژگی اصلی که باعث جایگزینی راحت صنعت موسیقی شد طبع غیر مادی موسیقی و هزینه ی کم کپی و انتقال داده ها بود.

   قدرت سیستم های P2P محدود به صنعت موسیقی نیست. هر صنعتی که بین مصرف کننده و تولید کننده نقش واسط را ایفا می کند  و کالا های غیر مادی و یا دیجیتال تولید می کند در برابر جایگزینی با P2P آسیب پذیر است . شاید این حرف کمی انتزاعی باشد , ولی زمانی که به بزرگترین صنعت یعنی صنعت اقتصاد بپردازیم نقش های واسط زیادی برای این نوع کالا ها خواهیم یافت.

    آنچه در حساب بانکی یا کارت اعتباری شما وجود دارد چیست؟ آیا واقعا پول است؟ پولی که به دست آورده‌اید مدتها قبل تبدیل به بیت‌های بی اهمیت شده است. فقط یک مقدار کمی از پول واقعی به شکل اسکناس‌های فیزیکی و سکه وجود دارد. اکثریت قریب به اتفاق  پول و دارایی‌های جهانیان به شکل بیت‌ها و بایت‌هایی در سیستم‌های متمرکز صنعت اقتصاد هستند. بانک‌ها و بسیاری از نقش آفرینان دیگر این صنعت فقط واسطه‌هایی بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان بیت‌ها و بایت‌هایی هستند که پول و ثروت ما را تشکیل می‌دهند. عمل قرض گرفتن، وام دادن یا انتقال پول از یک حساب به دیگر، فقط انتقال یک کالای غیر مادی توسط واسطه‌ها است. شگفت آور این است که در معاملات به ظاهر ساده تعداد بسیاری  واسطه در دخیل هستند به عنوان مثال انتقال پول از یک حساب بانکی به دیگری در یک کشور دیگر، شامل پنج واسطه می‌شود که همه آنها زمان پردازش خود و هزینه‌های خود را دارند.

   در نتیجه، عملی ساده مثل انتقال مقداری پول از یک حساب بانکی به حسابی در کشور دیگر شامل یک زمان پردازش طولانی است و هزینه های معاملاتی بالایی را به همراه می آورد. در یک سیستم peer-to-peer، همین انتقال بسیار ساده تر خواهد بود و زمان و هزینه های کمتری را خواهد داشت.

   مزیت سیستم های P2P نسبت به سیستم های متمرکز این است که تعاملات مستقیم بین شرکای قراردادی انجام می شود. بنابراین زمان و هزینه ها کمتر می شود.

   همینطور که دیجیتال سازی ادامه می یابد، عناصر و کالا های بیشتری غیر مادی خواهند شد و از کارایی سیستم های P2P بهره مند می شوند. طرفداران سیستم های P2P می گویند که تقریبا تمام جنبه های زندگی ما تحت تأثیر ظهور دیجیتالی شدن قرار خواهد گرفت .پرداخت، پس انداز، وام، بیمه، و همچنین صدور و اعتبار گواهی های تولد، گواهینامه رانندگی، گذرنامه، کارت شناسایی، گواهینامه های تحصیلی و قراردادهای کاری. اکثر آنها در حال حاضر در قالب دیجیتالی و در سیستم های متمرکز نهادهایی قرار دارند که نقش واسطه بین تامین کنندگان و مشتریان را ایفا می کنند.

   بلاکچین را می توان ابزاری برای دستیابی به یکپارچگی در سیستم های توزیع شده در نظر گرفت . سیستم های صرفا توزیع شده می توانند از بلاکچین برای دستیابی به این یکپارچگی استفاده کنند . بنابرین ارتباط بلاکچین و این سیستم ها دستیابی و حفظ یکپارچگی است.

    رابطه بین سیستم های P2P و بلاکچین این است که سیستم از آن به عنوان یک ابزار برای دستیابی و حفظ یکپارچگی استفاده می کند. از این رو هیجان انگیز بودن پتانسیل بلاکچین به علت مقابل است: سیستم های توزیع شده پتانسیل تجاری زیادی دارند زیرا می توانند سیستم های متمرکز را جایگزین و صنایع را دگرگون کنند. از آنجاییکه سیستمهای توزیع شده میتوانند از بلاکچین برای دستیابی و حفظ یکپارچگی استفاده کنند، بلاکچین نیز دارای اهمیت می شود. با این حال، واقعیت اصلی که مردم را هیجان زده می کند، حذف واسط است و بلاکچین در راستای نیل به این هدف کمک می کند. هیجان زدگی در مورد بلاکچین بخاطر توانایی آن در حفظ یکپارچگی سیستم های توزیع شده ای است که توانایی دگرگون کردن صنایع را دارند.

تاریخچه رمز ارز و بلاکچین

   رمز ارزها شاید یکی از مطلوب‌‌ترین دارایی‌‌های سبد سهام برای نسل هزاره (millennials) باشند، اما جای تعجب است اگر بدانید که اولین ایده مطرح شده برای پول دیجیتال در سال ۱۹۸۲ ارائه شد. دیوید چام (David Chaum) محقق دانشگاه کالیفرنیا در مقاله‌‌ای تحت عنوان «امضاهای کور (Blind  signatures)) برای پرداخت‌‌های غیرقابل ردگیری» برای اولین بار ایده پول دیجیتال را ارائه کرد. او در سال ۱۹۹۰ دیجی‌‌کش (Digicash) را بنیان گذاشت، اما شرکت سقوط کرد و ورشکسته شد. این اولین تلاش جدی برای وارد کردن پول دیجیتال به دنیای واقعی بود، اگرچه استفاده از اینترنت در روزهای کودکی خود قرار داشت.    پیشرفت‌‌های بیشتری از این معمای فناورانه در سال ۱۹۹۱، وقتیکه استوارت هابر( (Stuart Haber و دبلیو اسکات استورنتا (W. Scott Stornetta) برای اولین بار بر یک زنجیره بلوک رمزنگاری‌‌شده امن کار کردند که در آن هیچکس نمی‌‌توانست برچسب زمانی اسناد را دستکاری کند، معرفی شد. یک سال بعد در سال ۱۹۹۲، آنان سیستم خود را برای گنجاندن و اجرای درخت‌‌های مرکل به‌‌روزرسانی کردند که توسط جمع‌‌آوری اسناد بیشتر در یک دفتر واحد باعث افزایش بهره‌‌وری می‌‌شد.

   شرکت G&SR (Gold & Silver Reserve)، یک شرکت رمز ارز دارای پشتیبانی طلای فیزیکی در سال ۱۹۹۶ طلای الکترونیکی یا E-Gold را به اجرا درآورد. این شرکت که دو سال پیش از پی‌‌پال کار خود را شروع کرد، از طرف کاربران خود عنوان طلا را در اختیار داشت و به آنان اجازه تبادل طلای الکترونیک را می‌‌داد. این شرکت مفهوم پرداخت واسطه‌‌ای که یک بخش نظری کلیدی در ظهور قراردادهای هوشمند کنونی هستند را معرفی کرد. او همچنین خدمات صرافی واسطه‌‌ای را نیز به وجود آورد. پرداخت در اتصال رمزنگاری‌‌شده SSL و API برای اشخاص ثالث نیز از کارهای این شرکت بود. علاوه بر این، حتی وقتی که یک شرکت متمرکز بود، مکانیزم مدیریتی تحت عنوان «تراست پیشنهاد خاص طلای الکترونیک» را توسعه داد که ریشه هیئت‌‌های مدیریتی کنونی هستند. «طلای الکترونیک اجازه اولین طرح بین‌‌المللی پانزی و جهانی شدن کلاهبرداری را نیز فراهم کرد». طلای الکترونیک در بالاترین میزان خود به ۲ میلیارد دلار تراکنش در سال، ۵ میلیون حساب و بیش از ۳.۵ تن اندوخته طلا رسید. با افزایش نگرانی‌‌های امنیتی، طرح‌‌های پانزی و حملات فیشینگ، افول طلای الکترونیک نیز فرا رسید. این شرکت دائماً مورد حمله هکرهای سراسر جهان قرار می‌‌گرفت. برخی از رایج‌‌ترین فنون هکری علیه مواضع طلای الکترونیک به کار گرفته می‌‌شد. طلای الکترونیک باعث به وجود آمدن اولین طرح‌‌های پانزی بین‌‌المللی و جهانی شدن کلاهبرداری شد. طلای الکترونیک توسط قوه قضاییه ایالات متحده به دلیل نقل و انتقال غیرقانونی پول تعطیل شد. در طول فرایند تعطیلی، طلای الکترونیک پایگاه کاربری بزرگی که ترس مصادره اموالشان توسط مسئولین را داشتند، از دست داد. تا سال ۲۰۰۸ این سیستم کاملاً سقوط کرد.

  در همان زمان نوآوری‌‌های دیگری نیز رخ داد. نیک زابو رمزنگار در سال ۱۹۹۷ مقاله‌‌ای تحت عنوان «رسمی‌‌سازی و امنیت بخشیدن به روابط در شبکه‌‌های عمومی» منتشر کرد که در آن مفهوم قراردادهای هوشمند را به عنوان راهی برای اجرای معاهدات بین غریبه‌‌ها در یک شبکه بدون واسطه را معرفی کرد. زابو در سال ۱۹۹۸ یک رمز ارز غیرمتمرکز به نام BitGold طراحی کرد. زابو پیشنهاد کرد که کاربران از توان رایانشی و کامپیوتری برای حل معماهای رمزنگاری شده استفاده کنند. BitGold هیچ‌وقت جامه واقعیت نپوشید، اما چارچوب نظری آن بر ساخت اولین رمز ارز تاریخ تاثیر گذاشت. در سال ۱۹۹۸ نیز وی دی (Wei Dei) مهندس نرم‌‌افزار مقاله‌‌ای با نام «پول B، یک سیستم پولی الکترونیکی بی‌‌نام توزیع‌‌شده» را منتشر کرد. این مقاله بسیاری از ویژگی‌‌های رمز ارزهای مدرن امروزی مانند به‌‌روزرسانی جمعی یک دفتر کل، فرایند کاری انگیزشی، تائید با هش‌‌های رمزنگاری‌شده یا رمزنگاری کلید عمومی را تشریح می‌‌کند. یکی دیگر از تأثیرگذاران این عرضه هال فینی (Hal Finney) فعال رمزنگار و توسعه‌‌دهنده بود که در سال ۲۰۰۴ اولین الگوریتم اثبات کار با قابلیت استفاده مجدد را توسعه داد.

  چند سرنخ اندکی از ورود چیزی جدید به جهان وجود داشت. چیزی بزرگ! در آگوست سال ۲۰۰۸ دامنه‌‌ی وبی با نام Bitcoin.org ثبت شد. در ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸، مقاله‌‌ای با نام «بیت کوین: یک سیستم پولی الکترونیکی همتا ‌‌به ‌‌همتا» در یک لیست رمزنگاری توسط ساتوشی ناکاموتو، نام مستعار فرد یا افرادی ناشناخته منتشر شد.

  نرخ پیشنهادی ۱۳۰۹.۰۳ بیت کوین (۱ دلار) بود. این نرخ از طریق معادله‌‌ای که هزینه برق تولید بیت کوین برای یک کامپیوتر را محاسبه می‌‌کرد تولید می‌‌شد. حدود ۸ سال طول کشید تا این نرخ تبادل برعکس شود؛ یعنی در آوریل ۲۰۱۷، ۱ بیت کوین = ۱۳۰۹ دلار. در ۱۲ اکتبر یک کانال IRC برای توسعه بیت کوین ایجاد شد: #bitcoin-dev. در نتیجه‌‌ این کانال، بیت کوین نسخه ۰.۲ نیز دو ماه بعد در ۱۶ دسامبر معرفی شد. در ۲۲ نوامبر ۲۰۰۹، ساتوشی ناکاموتو انجمنی به نام bitcointalk ایجاد کرد و نام کاربری satoshi را برای خود برگزید. او عناوین و بخش‌‌های اصلی را از انجمن پیشین Sourceforge منتقل کرد. ما امسال را با افزایش دشواری استخراج بیت کوین به پایان می‌‌رسانیم. در ۳۰ دسامبر، پیش از شروع سال نو، دشواری استخراج برای اولین بار در تاریخ افزایش پیدا خواهد کرد. مقاله تاریخچه بلاک چین‌‌ را در همینجا به پایان میرسانیم .

جمع بندی و نتیجه‌گیری

– سیستم ها می توانند با دسته بندی های زیر بررسی شوند:

– جنبه های عملکردی و غیر عملکردی

– “لایه ی کاربرد” به نیازمندی های کاربران می پردازد و “لایه ی پیاده سازی ” به انجام اعمال لازم می پردازد.

– جنبه های عملکردی به آنچه انجام می شود می پردازد و جنبه های غیر کاربردی به چگونگی انجام آن می پردازد.

– اکثر کاربران با جنبه های عملکردی “لایه ی کاربرد” درگیر می شوند و جنبه های غیر عملکردی, به خصوص آنهایی که در لایه ی پیاده سازی قرار دارند کمتر در دید کاربران قرار دارند.

– یکپارچگی یک جنبه ی مهم غیر عملکردی در هر سیستم نرم افزاری است و دارای سه جنبه می باشد.

   الف – یکپارچگی داده ب- یکپارچگی رفتاری ج- امنیت

– اکثر خرابی های نرم افزاری مانند  از دست رفتن داده , رفتار غیر منطقی و یا دسترسی غیر مجاز به داده ها نتیجه ی از بین رفتن یکپارچگی سیستم هستند.

– معماری یک سیستم توزیع شده شکل هماهنگی بخش ها و ارتباط آنها با یکدیگیر را تعیین می کند.

– سیستم های مرکزی و توزیع شده متضاد هستند.

– یک سیستم توزیع شده شامل تعدادی سیستم مستقل است که بدون واسط مرکزی برای هماهنگی ارتباطات با یکدیگر کار می کنند.

– یک قاعده ی کلی این است که اگر بتوان با یک عمل واحد تمام سیستم را پایین آورد آن سیستم سوای پیچیدگی معماری اش توزیع شده نیست.

– بلاکچین جزئی از لایه ی پیاده سازی سیستم نرم افزاری است.

-هدف بلاکچین اطمینان از بخش های غیر عملکردی سیستم یا به عبارتی حفظ یکپارچگی است

بازگشت به لیست