تجارت, فناوری, فناوری و تجارت, مقالات

چین مظنون به انباشت طلا برای “کاهش وابستگی به دلار” است

در هفته اول نوامبر، گزارش شورای جهانی طلا (WGC) که تقاضای جهانی طلا در سه ماهه گذشته را پوشش می‌داد، خاطرنشان کرد که بانک‌های مرکزی در سراسر جهان در سه ماهه سوم سال 2022 نزدیک به 400 تن طلا خریداری کردند. و محققان WGC همچنین “تخمین قابل توجهی برای خرید گزارش نشده” مشاهده کردند. گزارشی که در 22 نوامبر منتشر شد اکنون می‌گوید که خریدار مرموز طلا احتمالاً چین است و همچنین ادعا می‌شود که این کشور “مقدار قابل توجهی طلا از روسیه خریداری کرده است.”

بر اساس گزارش منتشر شده توسط خبرگزاری نیکی ژاپن، چین مظنون به ذخیره طلا برای “کاهش وابستگی به دلار” است. گزارش Nikkei به دنبال مطالعه اخیر منتشر شده توسط شورای جهانی طلا (WGC) است که نشان می‌دهد مقدار زیادی طلا توسط بانک‌های مرکزی جهان در سه ماهه گذشته خریداری شده است.

در آن زمان، گزارش WGC بیشتر اشاره کرد، “خرید گزارش نشده” و یک خریدار مرموز که مقادیر قابل توجهی از فلز گران‌بها را به دست آورده است. با این حال، گزارش سه ماهه WGC هویت خریدار طلای مرموز را فاش نمی‌کند.

مقاله نیکی نشان می‌دهد که تصور می‌شود خریدار مرموز چین باشد و این اقدام به منظور کاهش وابستگی چین به دلار آمریکا است. کویچیرو کامی، تحلیلگر فلزات گران‌بها، در گفتگو با خبرنگار Nikkei، به این نشریه گفت که میزان خرید طلا از سوی خریدار مرموز “بی‌سابقه” است.

بر اساس آمار ثبت شده توسط شورای جهانی طلا، گمان می‌رود چین بین 1842.60 تا 1948.31 تن طلا دارد. داده‌های مارس 2022 نشان می‌دهد که چین از نظر کشورهای دارای بیشترین ذخایر طلا در رتبه ششم قرار دارد. گزارش‌های دیگر بر این باورند که چین ممکن است بسیار بیشتر از آنچه از سال 2019 ثبت شده است، طلا احتکار کند.
تحلیلگر بازار، Itsuo Toshima، معتقد است که این کشور احتمالاً مقدار زیادی طلا از فدراسیون روسیه خریداری کرده است. توشیما به خبرنگار نیکی گفت: چین احتمالاً مقدار قابل توجهی طلا از روسیه خریداری کرده است.

این نخستین باری نیست که چین در مورد خرید طلا مخفیانه عمل می‌کند، زیرا چین از سال 2019 به طور فعال در مورد انباشت و خرید طلا گزارش نکرده است. افزون بر این، بانک خلق چین در سال 2015 جهان را شگفت زده کرد، زیرا مردم متوجه شدند که بانک مرکزی در حال ذخیره کردن پنهانی طلا از سال 2009 است.

برنامه انباشت طلای چین یکی از بسیار اقداماتی است که احتمالاً با هدف فاصله گرفتن وضعیت مالی این کشور از دلار آمریکا انجام می‌شود. در پایان ماه اکتبر، اقتصاددانان درباره این موضوع بحث کردند که روسیه و چین چگونه می‌توانند به طور بالقوه ارزی با پشتوانه طلا ایجاد کنند که می‌تواند دلار آمریکا را ناتوان کند.

افزون بر این، روسیه و اعضای کشورهای بریکس در ماه ژوئن برنامه‌هایی را برای ایجاد یک ارز ذخیره بین المللی جدید فاش کردند. عربستان سعودی در آن زمان نیز درخواست پیوستن به کشورهای بریکس را داشت.

بازگشت به لیست